Kartbutikken - Norges største kartbutikk på nett

Loading...

Nordic Maps AS er størst på papirkart i Norge og drifter kartbutikken.no!

Vi er produsent og utgiver av kart for «aktiv fritid»-segmentet. Med 20 års erfaring er vi i dag Nordens største utgiver og produsent av kart til det norske markedet. Vårt varemerke gjenspeiler vår solide nordiske forankring og lange historie som tilbyder av geografisk informasjon. 

Nordic Maps AS samarbeider med en rekke større organisasjoner som Den Norske Turistforening (DNT)Redningsselskapet (RS) og Vegvesenet for å kunne tilby unikt innhold med optimal kvalitet på samtlige kartserier.

 

 

 

Bestselgere

 

Finn riktig kart med vårt kartsøk

Finn riktig kart - kartsøk

 

 

Vi i kartbutikken.no tilbyr forskjellige typer turkart etter hva du skal bruke kartet til. Et turkart er ikke bare et turkart for å finn frem til destinasjonen, men hver type turkart er laget til ulike formål og kartet tilbyr ulik informasjon etter hva kartet skal brukes til.

 

Turkart

 

Alle våre turkart er 100% vanntette Vanntette turkart

Været skifter og enkelte kart er laget for aktiviteter ved vann og derfor gjør vi det enkelt for deg ved at alle våre turkart er 100& vanntette. Turkartene er produsert i kvalitetsmaterialet Tyvek som er et rivesikkert og 100% vanntett materiale. 

 

 

 

 

 

 

Vi tilbyr turkart i følgende serier:

Lenger ned på siden kan du lese om de ulike seriene, men her er en kort opsummering

DNT-turkart - DNT-kartene er laget spesielt for tur og de er kvalitetssikret av DNT sine mest erfarende eksperter! Informasjon om stier, løyper, hytter m.m 

Topo 3000 turkart- Topo 3000 turkart er det perfekte kartet for lengere dagsturer og turer over flere dager og de dekker populære turområder. Informasjon om skiløyper og turstier (i farger), samt enkelte overnattingssteder som hoteller og hytter. Hvert kart dekker 3000 km2.

Topo 750 turkart - Topo 750 turkart er det perfekte kartet for dagsturer og de dekker populære turområder. Informasjon om skiløyper og turstier (i farger), samt enkelte overnattingssteder som hoteller og hytter. Hvert kart dekker 750 km2.

Norges-serien turkart- Turkartene i Norges-serien dekker hele Norge og bruker data fra Kartverket med oversikt over både land og vann.

Skjærgårdskart turkart - Skjærgårdskartene er laget spesielt for aktiviteter langs kysten som padling/roing, turer og baser seg på grunndata fra Kartverket. Kartene har nyttig informasjon om badeplasser, fiskeplasser, padling, kyststier, severdigheter, utsiktspunkter og parkeringer, slik at du kan få maksimalt ut av det området som kartet dekker. 

Sykkelkart turkart - Sykkelkartet er spesielt laget for sykling og kommer i et kompakt format. Sykkelstier og veier er markert i farger for hver kilometer. 

Svenske fjellkart turkart- Svensk fjellkart turkartserie er turkartene som har kartdata fra Lantmäteriet med uthevede stier og overnattingssteder i Sverige. 

Finn riktig kart her med vårt kartsøk.

Finn riktig kart her med vårt kartsøk.

DNT-turkart

DNT-turkart

DNT-kartene er laget spesielt for tur og de er kvalitetssikret av DNT sine mest erfarende eksperter! DNT-kartene dekker populære turområder. Kartet har informasjon om parkering, hytter, bro, stier, utsiktspunkter m.m. På de siste reviderte utgavene er det oppgitt estimert tid det tar å gå mellom ulike punkter som f.eks. DNT-hytter, hvor det er spesifisert hvor lang tid en tur med stigning opp tar lengere tid enn turen ned.

DNT-kartene finnes i følgende utgaver:

Målestokk 1:25 000 (ideelt for dagsturer)

Målestokk 1:50 000 (ideelt for dagsturer og lengre turer)

Målestokk 1:100 000 (ideelt for planlegging av lengre turer)

 

DNT-kartene har kart på den ene siden, med unntak av enkelte kart som har bonus-kart, hvor det da finnes på den andre siden. På de kartene hvor det er kartdata på ene siden (uten bonus-kart) finnes det informasjon om området som kartet dekker som. F.eks. bruk av kompass, nødnummer, hytter, fiskeområder, severdigheter m.m. Dette varierer fra kart til kart.

Kartene har følgende språk: Norsk og engelsk

DNT-karten turkartene er produsert i kvalitetsmaterialet Tyvek som er et rivesikkert og 100% vanntett materiale.

DNT turkart bestselgere

 

Se alle DNT-turkart her.

 

 

 

Topo 3000 turkart Topo 3000 turkart

Topo 3000-kartene dekker populære turområder, og bruker data fra Kartverket. Kartet har informasjon om skiløyper og turstier (i farger), samt enkelte overnattingssteder som hoteller og hytter.

Topo 3000 har målestokk 1:50 000 som betyr at 1 cm på kartet er 500 meter i terrenget. Topo 3 000-serien har kart på begge sider.

Et topo-kart dekker ca. 3000 km2 derav navnet Topo 3 000. 

Katene har følgende språk: Norsk, engelsk, tysk, nederlandsk

Topo 3000 turkartene er produsert i kvalitetsmaterialet Tyvek som er et rivesikkert og 100% vanntett materiale.

 

Topo 3000 turkart

 

Se alle Topo 3 000 turkart her.

 

 

 

 

Topo 750 turkartTopo 750 turkart

Topo 750 kartene dekker populære turområder, og bruker data fra Kartverket. Kartet har informasjon om skiløyper og turstier (i farger), samt enkelte overnattingssteder som hoteller og hytter.

Topo 750 har målestokk 1:25 000 som betyr at 1 cm på kartet er 250 meter i terrenget. Dette gjør kartet ideelt for dagsturer. Topo 750-serien har kart på begge sider.

Et topo-kart dekker ca. 750 km2 derav navnet Topo 750. 

Katene har følgende språk: Norsk, engelsk, tysk og nederlandsk

Topo 750 turkartene er produsert i kvalitetsmaterialet Tyvek som er et rivesikkert og 100% vanntett materiale.

 

Topo 750 turkart

 

Se alle Topo 750 turkart her.

 

 

Norges-serien turkart Norges-serien turkart

Disse kartene dekker Norge og bruker data fra Kartverket med oversikt over både land og vann.

Norges-serien har målestokk 1:50 000 som betyr at 1 cm på kartet er 500 meter i terrenget. Norges-serien har kart på begge. Norges-serien turkart har nabokart er en beskrivelse i hvert hjørne av kartet, hvor det er oppgitt et nabokart, som viser hva som er det tilstøtende turkartet hvor terrenget fortsetter. 

Katene har følgende språk: Norsk, engelsk, tysk og fransk

Norges-serien turkartene er produsert i kvalitetsmaterialet Tyvek som er et rivesikkert og 100% vanntett materiale.

 

Norges serien turkart

 

Se alle Norges-serien turkart her.

 

 

 

 

 

Skjærgårdskart turkart Skjærgårdskart turkart

Skjærgårdskartene er laget spesielt for aktiviteter langs kysten som padling/roing, turer og baser seg på grunndata fra Kartverket. Kartene har nyttig informasjon om badeplasser, fiskeplasser, padling, kyststier, severdigheter, utsiktspunkter og parkeringer, slik at du kan få maksimalt ut av det området som kartet dekker. Til hvert kart medfølger det et hefte med informasjon om bl.a. overnattingsmuligheter, severdigheter, verneområder m.m. OBS! Heftet er kun på norsk.

Skjærgårdskartene har målestokk 1:25 000 som betyr at 1 cm på kartet er 250 meter i terrenget. Dette gjør kartet ideelt for dagsturer og det er kart på begge sider.

Kartene har følgende språk: Norsk, engelsk

Skjærgårds turkartene er produsert i kvalitetsmaterialet Tyvek som er et rivesikkert og 100% vanntett materiale.

OBS! Skjærgårdskatene er ikke egnet for båtnavigasjon, men at gjerne en titt på våre sjøkart / båtsportkart.

 

 

Se alle skjærgårds turkart her.

 

 

Sykkel turkart Sykkelkart turkart

Sykkelkartet er spesielt laget for sykling og kommer i et kompakt format. Sykkelstier og veier er markert i farger for hver kilometer. Kartene inneholder informasjon om attraksjoner og overnattingssteder. Sykkelkartene har målestokk 1:50 000 som betyr at 1 cm på kartet er 500 meter i terrenget.  Sykkelkartet har kart på begge sider.

Kartet har følgende språk: Svensk, engelsk

Sykkelkartet er produsert i kvalitetsmaterialet Tyvek som er et rivesikkert og 100% vanntett materiale.

 

 

Se alle sykkel turkart her

 

 

 

Svenske fjellkart turkartSvenske fjellkart turkart

Svensk fjellkart turkartserie som kommer i målestokk 1:50 000 som betyr at 1 cm på kartet er 500 meter i terrenget. Turkartene har kartdata fra Lantmäteriet med uthevede stier og overnattingssteder. 

Kartene har følgende språk:Svensk, tysk, nederlandsk

Svenske fjellkart turkart er produsert i kvalitetsmaterialet Tyvek som er et rivesikkert og 100% vanntett materiale.

 

Svenske fjellkart

 

Se alle Svenske fjellkart turkart her.

Garmin GPS kart

 

Veikart - veibok - NAF veibok

 

Vi i kartbutikken.no tilbyr forskjellige typer veikart etter hva du skal bruke kartet til. Et veikart er ikke bare et veikart for å finn frem til destinasjonen, men hver type veikart er laget til ulike formål og kartet tilbyr ulik informasjon etter hva kartet skal brukes til.

 

Hva er målestokk på kart?

Målestokk er en betegnelse for størrelsesfoholdet på kart og i terrenget.

Målestokk 1:250 000 betyr at 1 cm på kartet tilsvarer 2,5 km i terrenget.

Målestokk 1:500 000 betyr at 1 cm på kartet tilsvarer 5 km i terrenget.

Målestokk 1:1 000 000betyr at 1 cm på kartet tilsvarer 10 km i terrenget.

 

Vi tilbyr veikart i følgende serier:

Lenger ned på siden kan du lese om de ulike seriene, men her er en kort opsummering

Veikart hele Norge - Et praktisk oversiktskart hvor hele Norge er på en side i målestokk 1:1 000 000

Regionskart vei Norge - Et praktisk veikart for å planlegge bilturen og hele Norge er delt inn i 5 kart/regioner. Kartene har målestokk 1:500 000

Veibok hele Norge -En praktisk bok med veikart for å planlegge bilturen som samler alle regions kartene i en bok. Kartene har målestokk 1:500 000

Veikart Danmark - Et praktisk veikart for å planlegge bilturen i Danmark. Kartet har målestokk 1:500 000

Opplvelsesguide hele Norge veikart -Et praktisk veikart med bl.a. attraksjoner og severdigheter hvor hele Norge er samlet på en side for å planlegge bilturen. Kartet har målestokk 1:1 000 000

Opplevelsesguide vei (populære områder) - Et praktisk veikart med bl.a. attraksjoner og severdigheter over populære områder i Norge, for å planlegge bilturen. Kartet har målestokk 1:250 000

Nasjonale turistveier - Et praktisk kart over Norges 18 nasjonale turistveier fylt med attraksjoner, overnattingssteder m.m. Målestokk varier etter lengden på den nasjonale turistveien. Den ene siden har karet, mens den andre siden har regional informasjon. Det medfølger 5 flotte postkort til hver av kartene.

NAF bøker - Fantastiske bøker utviklet av NAF for bedre opplevelser

Bobilguiden bøker - Fantatiske bøker utviklet for reise og ferie med bobil i Norge

 

Veikart

 

Veikart hele Norge

Veikart hele Norge

Et praktisk oversiktskart hvor hele Norge er på en side i målestokk 1:1 000 000, som betyr at 1 cm på kartet er 10 km i terrenget. Kartet har oversikt over de største byene, ladestasjoner, bensinstasjoner samt noen severdigheter og rasteplasser. Dette kartet er ideelt for å planlegge bilferien. Kart på den ene og nyttig informasjon på den andre siden.

Kartene har følgende språk: Norsk, engelsk, tysk

Kartet er laget i kvalitetspapir.

 

Se veikart hele Norge her.

 

 

 

 

 

 

 

 

Regionskart vei Norge
Regionskart vei Norge

Et praktisk veikart for å planlegge bilturen. Kartene har målestokk 1:500 000, som betyr at 1 cm på kartet er 5 km i terrenget. Kartet har oversikt over de største byene, ladestasjoner, bensinstasjoner samt noen severdigheter og rasteplasser. Kart på den ene og nyttig informasjon på den andre siden.

Dersom du ønsker kart for alle regionene, er disse samlet i Veibok Norge.

Kartene har følgende språk: Norsk, engelsk, tysk

Kartene er laget i kvalitetspapir.

 

Se alle regionskart Norge veikart her.

 

 

 

 

 

 

 

 

Veibok hele Norge
Veibok Norge

Topo 750 kartene dekker populære turområder, og bruker data fra Kartverket. Kartet har informasjon om skiløyper og turstier (i farger), samt enkelte overnattingssteder som hoteller og hytter.

Topo 750 har målestokk 1:25 000 som betyr at 1 cm på kartet er 250 meter i terrenget. Dette gjør kartet ideelt for dagsturer. Topo 750-serien har kart på begge sider.

Et topo-kart dekker ca. 750 km2 derav navnet Topo 750. 

Katene har følgende språk: Norsk, engelsk, tysk og nederlandsk

Topo 750 turkartene er produsert i kvalitetsmaterialet Tyvek som er et rivesikkert og 100% vanntett materiale.

 

Se veibok Norge her.

 

 

 

 

 

Veikart Danmark
Veiakart Danmark

Et praktisk veikart for å planlegge bilturen i Danmark. Kartene har målestokk 1:500 000, som betyr at 1 cm på kartet er 5 km i terrenget. Kartet har oversikt over de største byene, samt noen severdigheter og rasteplasser. Kart på den ene og nyttig informasjon på den andre siden.

Kartene har følgende språk: Norsk, engelsk, tysk

Kartet er laget i kvalitetspapir.

 

Se veikart for Danmark her.

 

 

 

 

 

Opplvelsesguide hele Norge veikartOpplvelsesguider Norge (populære destinasjoner) veikart

Et praktisk veikart med bl.a. attraksjoner og severdigheter hvor hele Norge er samlet på en side for å planlegge bilturen. Kartet har målestokk 1:1 000 000, som betyr at 1 cm på kartet er 10 km i terrenget.

Kartene har følgende språk: Norsk, engelsk, tysk

Kartet er laget i kvalitetspapir.

 

Opplveselsguide veikart

 

Se opplvelsesguide hele Norge veikart her.

 

 

 

 

 

Opplvelsesguider Norge (populære destinasjoner) veikartOpplvelsesguider Norge (populære destinasjoner) veikart

Et praktisk veikart med bl.a. attraksjoner og severdigheter over populære områder i Norge, for å planlegge bilturen. Kartet har målestokk 1:250 000, som betyr at 1 cm på kartet er 2,5 km i terrenget.

Det er kart på begge sider og et hefte med nyttig informasjon om området som kartet dekker.

Kartene har følgende språk: Norsk, engelsk, tysk

Kartet er laget i kvalitetspapir.

 

Opplvelsesguider Norge (populære destinasjoner) veikart

 

Se opplvelsesguider Norge (populære destinasjoner) her.

 

 

 

 

 

 

Nasjonale turistveier veikartNasjonale turistveier veikart

Et praktisk kart over Norges nasjonale turistveier fylt med attraksjoner, overnattingssteder m.m.

Målestokk varier etter lengden på den nasjonale turistveien. Den ene siden har karet, mens den andre siden har regional informasjon. Det medfølger 5 flotte postkort til hver av kartene.

Kartene har følgende språk: Norsk, engelsk, tysk

Kartet er laget i kvalitetspapir.

 

Nasjonale turistveier veikart

 

Se nasjonale turistveier veikart her.

 

 

 

 

 

 

 

NAF veibøkerNAF veibok

Veibøker utviklet av NAF for bedre opplevelser.

 

Se alle NAF veibøker her

 

 

 

 

 

 

BobilguidenBobilguiden

Fantatiske bøker utviklet for reise og ferie med bobil i Norge.

 

Se alle bobilguider her

 

 

 

 

 

 

 

Turforslag i Norge

Er du usikker på hvor du ønsker å dra på tur og trenger inspirasjon. Da anbefaler vi å ta turen innom visitnorway.no.

 

 

 

Sjøkart og skjærgårdskart

 

Vi i kartbutikken.no tilbyr forskjellige typer kystkart etter hva du skal bruke kartet til. Vi tilbyr bårsportkart også kjent som sjøkart med detaljert informasjon om grunner, dybder og innseilinger og vi tilbyr skjærgårdskart som er laget spesielt for aktiviteter langs kysten som padling/roing, turermed nyttig informasjon om badeplasser, fiskeplasser, padling, kyststier, severdigheter, utsiktspunkter og parkeringer

 

Sjøkart / båtsportkart

Sjo og båtsportkart

Båtsportkartene er sjøkart i målestokk 1:50 000 med informasjon fra Kartverket. Kartene inneholder også detaljkart for inn-seilinger og havner og et planleggingskart over området.

Kartet har målestokk 1:50 000, som betyr at 1 cm på kartet er 500 m i terrenget. Kartbladene leveres i en praktisk plastmappe som beskytter kartene mot vann. Mappen er konstruert for å kunne legge tilstøtende kart mot hverandre, slik at det blir enklere å få oversikt og navigere. Nordic Maps AS har et samarbeid med Redningsselskapet på Båtsportkartserien.

Kartene har følgende språk: Norsk, engelsk

 

 

Se alle sjøkart/ båtsportkart her.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skjærgårdskart Skjærgårdskart turkart

Skjærgårdskartene er laget spesielt for aktiviteter langs kysten som padling/roing, turer og baser seg på grunndata fra Kartverket. Kartene har nyttig informasjon om badeplasser, fiskeplasser, padling, kyststier, severdigheter, utsiktspunkter og parkeringer, slik at du kan få maksimalt ut av det området som kartet dekker. Til hvert kart medfølger det et hefte med informasjon om bl.a. overnattingsmuligheter, severdigheter, verneområder m.m. OBS! Heftet er kun på norsk.

Skjærgårdskartene har målestokk 1:25 000 som betyr at 1 cm på kartet er 250 meter i terrenget. Dette gjør kartet ideelt for dagsturer og det er kart på begge sider.

Kartene har følgende språk: Norsk, engelsk

Skjærgårds turkartene er produsert i kvalitetsmaterialet Tyvek som er et rivesikkert og 100% vanntett materiale.

OBS! Skjærgårdskatene er ikke egnet for båtnavigasjon, men at gjerne en titt på våre sjøkart / båtsportkart.

 

 

Se alle skjærgårds turkart her.

 

 

 

Havneboka
Havenboka

 Havneboka beskriver gjestehavner og naturhavner for folk med fritidsbåt. Boka passer for både erfarne båtfolk og nybegynnere. Én side per havn, dobbeltside på utvalgte. Hver havn er beskrevet med et helikopterfotografi, detaljkart med unik 2 meters dybdekurver tilpasset fritidsbåter, og en kort informativ tekst. Kameravinkel markert i kartet, nøyaktig posisjon, beliggenhet, seilingsforhold og servicetilbud. Oversiktskart for hvert kapittel. 

Se havneboka her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turutstyr

71 grader Nord turutstyr finner du her.

 

 

Lær deg å bruke kart og kompass på 1-2-3-4 med Kartbutikken sitt gratis kompasskurs!

 

 

 

Lær deg å bruke kompass og kart

 

Er du usikker på hvordan du bruker kart og kompass eller trenger du en liten oppfrisking? Lær deg å bruke kart og kompass på 1-2-3-4 med Kartbutikken sitt kompasskurs!

Kart og kompass er viktige hjelpemidler å ha med seg på tur. Ikke stol blindt på en GPS, men ha alltid "back up" med et godt kart og kompass. Et kompass er et navigasjonsinstrument som angir retningen mot den magnetiske nordpolen. Kompasset angir retningen mot den magnetiske nordpol. Enkel kunnskap om kart og kompass kan være redningen, for å planlegge turen og holde rett kurs.

Lær deg å bruke kart og kompass på 1-2-3-4 med Kartbutikken sitt kompasskurs!

Steg 1

La kanten av kompasset ligge inntil den rette strekningen fra det stedet du står, til det stedet du skal til. Pass på at kurspilen (ikke kompassnålen) peker i den samme retningen: fra det stedet du står, til det stedet du skal.

 

Lær deg å bruke kompass og kart

 

Steg 2

Vri kompasshuset til linjene i kompasshuset blir parallelle med kartet sitt rutenettet nord-sør-linjer. Kompasshusets N-merke skal peke mot nord på kartet (det vil i praksis bety på kartet). Når du har gjort dette er kompasset orientert i forhold til kartet.

 

Lær deg å bruke kompass og kart

 

Steg 3

Ta kompasset bort fra kartet. Korriger eventuelt for misvining (se forklaring under). Hold deretter kompasset flatt i hånden. Den røde kompassnåla vil svinge fritt og stille seg inn mot nord. Drei kompasset til kompasshuspila (N-merket)
faller sammen med den røde kompassnåla. Nå har du orientert kompasset i forhold til terrenget. Kompassets kurspil (marsjretningspil) vil da vise deg retningen du skal gå.

 

Lær deg å bruke kompass og kart

 

Slik går du på kompasskursen

Del turstrekningen din i intervaller mellom sikre kartdetaljer. Bruk elementer som er enkel å finne som vann, veikryss, bygninger eller bekkekryss som mellompunkter.

Når du har tatt ut kompasskursen, tar du da sikte på et punkt i terrenget som kurspila (marsjretningspila) peker mot. I skog kan det være lurt å finne et tre noen hundre meter foran deg. På fjellet kan det være lurt å finne en bergknaus en kilometer foran deg. Når du kommer fram til dette stedet, tar du fram kompasset igjen og sikter deg ut et nytt punkt. Slik holder du på til du kommer fram til et sikkert mellompunkt og først der tar du ut ny kompasskurs.

Husk at metallgjenstander og kraftledninger kan påvirke den magnetiske kompassnåla. Til og med vanlige gjenstander som klokke eller kniven din kan gi feil kurs, om de kommer nær nok kompasset.

Hva er misvisning?

Dersom du skal ta ut en svært nøyaktig kompasskurs må du ta hensyn til misvisningen (i grader) som kommer av at rutenettets nord-sør-linjer på kartet ikke peker mot magnetisk nord.

Misvisningen står oppgitt på kartet og varierer etter hvor du er i Norge. Vil du ha en nøyaktig kompasskurs, må du dreie kompasshuset så mange grader som lokal misvisning er. Drei det med klokka hvis misvisning er østlig, og mot klokka hvis misvisning er vestlig.

 

Lær deg å bruke kompass og kart

 

Steg 4

Drei kompasshuset så mange grader som lokal misvisninger. Med klokka, hvis misvisningen er østlig, og mot klokka hvis misvisningen er vestlig. Drei deretter hele kompasset slik at kompasshuspila (N-merket) faller sammen med den røde kompassnåla.

Video som forklarer bruk av kart om kopmass

I videoen underviser deg Tom Stiansen fra 71 grader nord deg hvordan du bruker et kompass sammen med kart.

 

Kompasskurs med Tom fra 71 Grader Nord

Se vårt utvalg av kompass og kartmapper

 

Trustpilot
© 2024 | KARTBUTIKKEN | Phone: +47 67 59 28 10 (9:00a.m. - 4:00p.m. weekdays) | Email: [email protected]